Novice

Predstavljamo Team Jesenice

21. Avgust 2013, 08:24

Kot zadnjega udeleženca letošnje, že 21. Poletne lige Rudi Hiti, predstavljamo Team Jesenice. Kopica črnih oblakov, ki se je nabrala nad jeseniškim hokejem, ni napovedovala nič dobrega za najuspešnejši športni kolektiv v Sloveniji. Žarek upanja prinaša projekt HZS, ki poskuša z novo, z jeseniškimi problemi neobremenjeno ekipo, vrniti jeseniškemu hokeju ugled in mesto, ki mu pripada.

32 naslovov državnega prvaka, številni reprezentanti, tehnična dovršenost, atraktivne igre in še kaj so zaščitni znak Jesenic. Tudi kot udeleženci Poletne lige so zelo uspešni. S šestimi skupnimi zmagami so najuspešnejši udeleženec blejskega hokejskega turnirja. In vedno, ne glede na zasedbo s katero nastopajo, veljajo za favorita.

Morda to sezono ne bo tako, saj so spremembe vodile v nekoliko kasnejše treninge, nova jeseniška ekipa pa se tako šele spoznava in uigrava. Glavni členi ekipe pa so vseeno kvalitetni igralci, odlični drsalci, nekdanji in sedanji člani mlade ali članske reprezentance, ki v sebi nosijo veliko hokejskega znanja.

V vlogi trenerja se bo preizkusil Gorazd Rekelj, ki vse igralce, predvsem mlajše, še kako dobro pozna, saj jih je vodil skozi nekaj reprezentančnih projektov. Največje ime ekipe je zanesljivo Tomaž Razingar, eden od idejnih vodij projekta Team Jesenice, ki bo, do svojega odhoda v tujino, tudi nosil kapetansko oznako. Še nekaj izkušenih hokejistov tvori okostje ekipe, tudi taki, ki so nosili dres državne reprezentance na članski svetovnih prvenstvih.

Na včerajšnji tiskovni konferenci se je Team Jesenice tudi uradno predstavil. Gorazd Rekelj je ob tem povedal, da nastop na Poletni ligi prihaja nekoliko zgodaj za ekipo, bo pa to odličen test za posamezne igralce, ki si bodo skozi nastope poskušali zagotoviti mesto v ekipi tudi v naprej. Na treningu Jesenic je namreč več kot 30 hokejistov, za 22 igralnih mest pa bo še trd boj. Seveda pa vsak turnir vsebuje veliko tekmovalnega naboja in cilj Jesenic na vsakem tekmovanju je osvojiti vrh. Tekmovalna filozofija se z imenom ekipe ni spremenila.

Jeseniški spisek igralcev je zelo širok, veliko število teh hokejistov pa bo nastopilo tudi na Poletni ligi Rudi Hiti. Trenutno se treningov Jesenic udeležujejo:

vratarji - Jure Pavlič, Matic Boh in Grega Vilman,
branilci - Žiga Svete, Nejc Berlisk, Damir Ejup, Anže Zupančič, Denis Rakovič, Nejc Kozar, Aleš Jeklič, Jure Stan, Žiga Jensterle,
napadalci - Tomaž Razingar, Tomi Hafner, Marjan Manfreda, Aleš Remar, Miha Brus, Jure Dolinšek, Andrej Židan, Sašo Rajsar, David Sefič, Peter Bizalj, Urban Sodja, Jaka Podrekar, Nik Lahajnar, Matic Zajšek, Sebastjan Hadžič, Vid Jazbec, Gašper Tišov, Nejc Sintič in Aljoša Čamdžić.

Nazaj na seznam

Fotogalerija