KÅNKEN NAGRADA-Akademija Rudi Hiti med finalisti

Akademija Rudi Hiti Bled je izjemno počaščena in hvaležna, saj je široka evropska hokejska sfera prepoznala naše delo. Akademija Rudi Hiti je bila uvrščena med finaliste za prestižno nagrado Kånken za razvoj mladih, ki jo podeljuje Alliance of European Hockey Clubs (E.H.C.), največje klubsko hokejsko združenje v Evropi, ki vključuje kar 96 klubov. Med njimi so najuspešnejši klubi iz Finske, Švedske, Švice, Nemčije, Češke, Slovaške, Avstrije in drugih evropskih držav.

Akademija Rudi Hiti Bled je že dolgoletni ponos slovenskega hokeja in hokejskega centra na Bledu. Naš razvojni programi in mednarodni projekti, poletni hokejski tabori so privabili številne mlade talente iz Slovenije, osrednje Evrope in Balkana. Akademija se ne le osredotoča na športni razvoj, temveč tudi na trajnostnost in družbeno odgovornost. S poudarkom na vrednotah, kot so odgovornost, ekipno delo, spoštovanje, odprtost, rast ter veselje, ljubezen in strast do športa, Akademija Rudi Hiti Bled ustvarja okolje, kjer mladi hokejisti ne le napredujejo kot športniki, ampak tudi kot posamezniki.

Finalisti za nagrado Kånken za razvoj mladih so bili izbrani na podlagi visokih standardov in kriterijev, ki jih je določila žirija, sestavljena iz predstavnikov Fjällrävena in E.H.C.-ja. Poleg Akademije Rudi Hiti Bled so se med finaliste uvrstili tudi priznani hokejski klubi EC Red Bull Salzburg iz Avstrije, DHC Icecats Linz iz Avstrije, Kárpáti Farkasok iz Madžarske ter Barani Banská Bystrica iz Slovaške.

Nagrada Kånken za razvoj mladih je namenjena priznanju in spodbujanju evropskih hokejskih programov, ki izpostavljajo trajnost skozi družbeno odgovornost ter visoke stopnje vztrajanja v športu med mladimi udeleženci. Nagrado v višini 10.000 evrov, ki jo prispevata Fenix Outdoor / Fjällräven in E.H.C. Alliance, bo prejel zmagovalni klub/program. Rezultati in imetnik nagrade bodo razglašeni na svečanosti Fenix Outdoor European Hockey Awards, ki bo potekala 13. junija v Pragi.

Akademija Rudi Hiti Bled se ob tem veseli nadaljevanje dela s še večjo vnemo in zagonom in verjamemo, da se vsi veselimo dodatne prepoznavnosti na evropskem prostoru, kar nam bo omogočalo še boljše pogoje za delo. 

Novico lahko preberete na spodnji povezavi: 

https://www.eurohockeyclubs.com/news/k-nken-youth-retention-award-finalists
EKIPA AKADEMIJE RUDI HITI